Створення теми про інформаційну кампанію

Створення теми про інформаційну кампанію

Інформаційні кампанії спрямовані на привернення уваги громадськості або конкретної цільової аудиторії до проблеми, а також покликані змінити ставлення до певної проблеми чи ситуації. Медіамоніторинг допомагає систематизувати та зібрати результати та надалі використати ці дані при плануванні майбутніх кампаній. 

Завдяки добре організованому інструменту моніторингу звітування про проведення маркетингових чи інформаційних кампаній стає більш спрощеним та структурованим, з'являється можливість експортувати дані у зручних форматах, поширювати візуальну аналітику серед колег, керівництва та клієнтів. Крім того, ви можете зробити зріз згадувань цікавої вам теми до запуску кампанії, повторити його після кампанії та порівняти результати.

В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Детальніше про те як створити тему в Semantrum. Створювати тему ви можете ще до запуску кампанії, якщо вам відомі її назва чи інші можливі ключові слова. Після створення теми та заповнення історії за попередні періоди ви зможете переглянути отримані результати у вигляді списку публікації, а також у візуальній аналітиці та експортах. 

Використовуйте пошукову мову системи для більш точного пошуку. Вона дозволяє створювати складні запити із перехрещенням ключових слів чи запереченням слів та словосполучень. Дізнатися більше про Інформаційно-пошукову мову у Semantrum.

Пошук за ключовими словами


Дуже часто у ЗМІ чи соцмережах пишуть про одну й ту саму кампанію, використовуючи скорочені написання або різними мовами. Тому, якщо  вам необхідно врахувати у моніторингу усі можливі варіанти згадування про об'єкт моніторингу, варто додати їх до пошукового запиту.
Наприклад: "Встань за Україну" | "Stand Up for Ukraine"|"Встань за Украину"

Знайдуться тексти, у яких висвітлюється згадки щодо кампанії як українською, так і іншими мовами. 

Пошук за хештегами


У Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Telegram та TikTok скануються також хештеги, які використовуються у постах. Для того, щоб публікації за хештегом потрапили в конкретну тему, необхідно, щоб в ключових словах були записані слова з хештегів, адже часто їх написання відрізняється від звичайних ключових слів (написання латиницею, відсутність пробілів тощо).

За хештегами можна здійснювати фільтрацію та пошук в акаунті Semantrum, а також отримувати дані в експорті списку публікацій у форматі .xlsx.
Візьмемо приклад глобальної кампанії «Stand Up For Ukraine», спрямована на допомогу українцям. Захід отримав величезне поширення у соцмережах та ЗМІ.
Наприклад: StandUpforUkraine


Фінальним варіантом пошукового запиту буде :
"Встань за Україну" | "Stand Up for Ukraine"|"Встань за Украину"|StandUpforUkraine
Заповніть розділ "Виділені слова"
  1. Це важливий елемент створення теми, адже саме відносно вказаних слів буде визначатись тональність, роль в публікаціях, а також суб'єктність (дізнайтесь більше про визначення тональностіролі та суб'єктності).  Заповнення цього поля також налаштовує підсвітку слів в темі.
  2. Якщо під час створення теми не буде введено жодне слово у поле виділених ключових слів, то всі публікації в цій темі будуть нейтральними, а також не будуть мати визначеної автоматично ролі.
  3. Якщо ви створюєте тему самостійно, зверніться до менеджера підтримки або напишіть у чат в системі, щоб ввімкнути для теми МЛ-тональність.

Робота з темою


Після створення теми та заповнення історії за попередні періоди можна переглянути отримані результати:
  1. у режимі перегляду публікацій - ви можете оцінити, як саме згадували кампанію, які публікації мають найбільший Індекс помітності у медіа, яка тональність згадувань, якою була динаміка Індексу лояльності за період кампанії;
  2. у режимі перегляду зображень у публікаціях - перегляньте, які фото у соцмережах з'являлись за вашими хештегами;
  3. у вигляді Автоматичної візуальної аналітики (режим "Графіки") - ви можете отримати різноманітні статистичні дані у вигляді графіків та завантажити статистику у форматі .xlsx, наприклад, про кількість та динаміку згадувань, тональність, типи медіа, джерела, країни походження джерел тощо; якщо вам потрібні налаштовані під ваші потреби графіки, аналітики Semantrum можуть створити для вас персональний дашборд;
  4. в експортах та автоматичних звітах - отримайте експорти переліку публікацій у форматах .docx та .xlsx, а також автоматично створені анотації публікацій, сюжетовані публікації, публікації із розділами та сортуванням за певною ознакою, автоматичні звіти у форматах .docx та .xlsx.
Гарного користування системою Semantrum!



    • Related Articles

    • Створення теми про персону

      В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Детальніше про те як створити тему в Semantrum. Використовуйте пошукову мову системи для більш точного пошуку. Вона дозволяє створювати складні запити із ...
    • Інформаційно-пошукова мова у Semantrum

      Інформаційно-пошукова мова використовується у Semantrum для пошуку в Семантрумі, створення тем в Семантрумі, пошуку в Медіаархіві, пошуку в Медіа-тесті, формування автотегів. Пошук у заголовках та у текстах публікацій У системі Semantrum  можна ...
    • Створення теми про компанію/організацію

      В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Детальніше про те як створити тему в Semantrum. Використовуйте пошукову мову системи для більш точного пошуку. Вона дозволяє створювати складні запити із ...
    • Створення теми в Semantrum

      В системі Semantrum користувачі можуть самостійно створювати та редагувати теми моніторингу. Дізнайтесь більше, що таке тема і об’єкт моніторингу. Зверніть увагу: Створення теми доступне лише користувачам з роллю "Створення тем". Дізнатись більше про ...
    • Редагування тем

      В системі Semantrum користувачі мають можливість редагувати раніше створені теми. Для того, щоб мати можливість створювати та редагувати власні теми, користувач повинен мати відповідні права. Користувачі також можуть мати права редагувати теми, які ...