Індекс помітності у медіа

Індекс помітності у медіа

Що таке Індекс медіапомітності

Індекс медіапомітності / MV / Media Visibility - це індекс, який в одній цифрі показує, наскільки помітно ваш об'єкт представлений у конкретній публікації та загалом у ЗМІ за вибраний період часу. Індекс враховує роль об'єкта у публікації та вплив джерела (тип медіа, охоплення аудиторії).

Це новий інструмент оцінки ефективності вашого PR та media relations:

  • Для щоденного моніторингу на великих масивах даних публікації з високим індексом MV є пріоритетними для ознайомлення.
  • У сюжетах підсумовуються значення індексів всіх документів, що входять до сюжету, і таким чином можна виявляти найпомітніші у ЗМІ не лише окремі документи, а й сюжети.
  • Для оперативного виявлення важливих згадок можна скористатися розсилками та алертами за згадками із високим Індексом MV.
  • У медіа-аналітиці Індекс MV може бути ключовим в оцінці якості комунікацій. Зростання індексу MV у перетині з тональністю згадок вказує на позитивні тенденції в комунікаціях, а Індекс MV, що падає, допоможе виявити проблеми в комунікаціях.

Як розраховується Індекс медіапомітності

Індекс медіа помітності враховує наступні параметри публікації:

Мінімальне значення Індексу медіапомітності - 0, максимальне - 100.

Зверніть увагу:
Значення Індексу медіапомітності відображається тільки в режимі перегляду однієї теми. Якщо для документу в темі не можна визначити роль, Індекс медіапомітності не відображається.

Відображення Індексу медіапомітності

Індекс медіапомітності відображається на публікації у стрічці публікацій.



Фільтр за значенням Індексу медіапомітності

В системі є можливість відфільтрувати публікації, Індекс медіапомітності яких більший чи менший за певне значення. Для цього необхідно скористатись фільтром на панелі фільтрів із повзунком та натиснути на стрілку:






Експорт значень Індексу медіапомітності

Значення Індексу медіапомітності для кожної публікації відображається в експорті в форматі .xlsx.




Індекс медіапомітності відображається в експорті звіту у форматі .xlsx - у числовому значенні та у графічному вигляді в динаміці за обраний період.

Індекс медіапомітності сюжету

Індекс медіапомітності розраховується також для сюжету у режимі сюжетування за формулою:

MV сюжету = MV(публікації1) + MV(публікації2) + MV(публікації3) + …+ MV(публікаціїN)


У режимі сюжетування в експорті сюжетів в форматі .xlsx відображається значення Індексу медіапомітності для кожної публікації, а також сумарне значення Індексу медіапомітності для кожного сюжету. 



Сюжети можна сортувати за спаданням сумарного Індексу медіапомітності сюжетів. Для цього необхідно натиснути на позначку того параметру, який використовується для сортування зараз, та обрати один із трьох можливих параметрів сортування сюжетів: кількість документів, охоплення аудиторії або Індекс медіапомітності сюжету. Сюжети завжди соортуються за спаданнім обраного параметру (від найбільшого значення до найменшого).


Гарного користування системою Semantrum!

    • Related Articles

    • Індекс помітності у медіа

      Запитання Відповідь Що таке індекс помітності у медіа? це індекс, який показує, наскільки помітно ваш об'єкт представлений у конкретній публікації та загалом у ЗМІ за вибраний період часу. Індекс враховує як роль об'єкта у публікації, так і вплив ...
    • Індекс лояльності медіа

      Що таке Індекс лояльності медіа Індекс лояльності медіа / MFI / Media Favorability Index – співвідношення позитивних та негативних згадок об'єкта моніторингу в потоці публікацій. У системі Semantrum використовується "Індекс лояльності", побудований ...
    • Інтерфейс системи у браузері смартфона та планшета

      Якщо ви користуєтесь системою у браузері пристрою з невеликим екраном (наприклад, планшет або смартфон), панель фільтрів може приховуватись автоматично, щоб забезпечити відображення стрічки публікацій. Приховується також панель тем. Є відмінності ...
    • Автоматична візуальна аналітика (режим "Графіки")

      Що таке режим "Графіки" Режим "Графіки" дає доступ до швидкої візуальної аналітики згадувань за обраними фільтрами. Тут представлені основні графіки за кількісною статистикою згадувань.  У режимі графіків доступні декілька вкладок із тематично ...
    • Що таке дашборд і які його можливості

      Що таке дашборд? Дашборд - це інструмент для візуалізації результатів моніторингу, набір інтерактивних графіків та показників, які налаштовані для однієї або декількох тем. Використання дашборда значно спрощує процес аналізу даних, адже ви отримуєте ...